Jak vybrat turbodmychadlo?

Došlo na nejhorší. Ve vašem autě je třeba vyměnit turbodmychadlo. Jenomže jak na to? Jak správně vybrat turbodmychadlo, aby vás z toho nebolela hlava a nedopustili jste se přešlapu, který by rozhodně nebyl zadarmo? Máme pro vás hned několik návrhů, jak postupovat:

  • Dobrým pomocníkem vám bude číslo dílu turbodmychadla, které udává výrobce. Každé turbo má totiž své originální výrobní číslo. Toto číslo byste měli být schopní najít i na vašem původním turbodmychadle. Stačí najít štítek, kde je uvedené. Číslo si opíšete nebo vyfotíte mobilem a pak můžete usednout ke svému počítači. Po jeho zadání do vyhledávání na e-shopu se vám ve výsledcích zobrazí pouze ta turbodmychadla, která jsou kompatibilní s vaším vozem a můžete je tedy použít jako náhradu za to vaše, které dosloužilo.
  • Vyhledat to správné turbo můžete ale také pomocí O.E., tedy katalogového, originálního čísla turbodmychadla. V tomto případě se jedná o originální kód výrobce. Najdete ho opět na tom samém štítku, který jsme zmínili výše. Obvykle je tento údaj zobrazený hned pod sériovým číslem. Nebo je uvedeno v katalogu dílců přímo od výrobce vašeho vozu. I toto číslo opět vepíšete do vyhledávacího pole na stránkách e-shopu a ten už vám nabídne zase jen ta turbodmychadla, která jsou pro vaše vozidlo vhodná.
  • Pokud se vám ale z nějakého důvodu nepodařilo dostat ke štítku, kde byste některé z výše uvedených čísel našli, nezoufejte. Existuje i další, třetí možnost, jak uspět při výběru vhodného turba a nespálit se. Správné turbodmychadlo zvládnete identifikovat a díky údajům, které jsou uvedeny ve vašem velkém technickém průkazu k vašemu vozu. Na e-shopu tak zvolíte značku a model vašeho auta, vyberete také typ motoru i jeho obsah a výkon a nakonec ještě rok výroby. Všechny tyto informace jsou ve velkém „techničáku“.

Pokud se vám ale stále nedaří dopátrat se toho správného turbodmychadla anebo máte nákladní vůz, u kterého není možné využít možnost číslo tři, nebojte se, vždy se najde někdo, kdo vám ochotně poradí. Ozvat se můžete třeba do FlexaMi Auto s.r.o. S výběrem vám rádi pomohou anebo se hledání rovnou chopí místo vás.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *